Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Θα παράγεται στην Ιταλία ένας νέος κινητήρας Alfa Romeo.



H Fiat S.p.A. ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι είναι ύπο εξέλιξη στην Ιταλία και θα παράγεται από τις αρχές του 2013 στις εγκαταστάσεις FMA της Pratola Serra (AV) ένας νέος κινητήρας βενζίνης turbo με απευθείας ψεκασμό για την Alfa Romeo.
Ο νέος 4κύλινδρος, ο οποίος θα είναι εξ’αρχής σχεδιασμένος για τοποθέτηση είτε εγκάρσια είτε στο διαμήκη άξονα, με κυβισμό 1.8 λίτρων και μέγιστη ισχύ εώς 300 ίππους, θα γίνει η νέα αναφορά σε επίπεδο επιδόσεων στη κατηγορία του. Θα είναι συμβατός με τις μελλοντικές ευρωπαικές (Euro 6) και αμερικανικές (TierBin5) προδιαγραφές ρύπων. 

Κατασκευασμένος εξολοκλήρου από αλουμίνιο, θα εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις όπως ο απευθείας ψεκασμός με πίεση 200 bar, ο διπλός μεταβλητός χρονισμός και ένας στροβιλοσυμπιεστής υψηλής απόδοσης.
Η αρχιτεκτονική του κινητήρα από αλουμίνιο, σε συνδιασμό με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, εγγυείτε υψηλή ειδική ισχύ, απόδοση και ακουστική και μη άνεση και μια δυναμική συμπεριφορά στην οδήγηση στη κορυφή της κατηγορίας εναρμονισμένη με τα χαρακτήρα των κινητήρων Alfa Romeo. 
“Aυτό είναι ένα βασικό βήμα στη προσπάθεια μας για να επανατοποθετήσουμε την Alfa Romeo για την διανομή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επανεισαγωγή της μάρκας στις ΗΠΑ από το 2013 παραμένει ο βασικός μας στόχος “ σχολίασε ο Harald J. Wester, Chief Technology Officer Fiat και υπεύθυνος των μαρκών Alfa Romeo και Maserati. “Οι προσπάθειες σε ολόκληρο τον όμιλο για εξέλιξη κιβωτίων και μεταδόσεων που απαντούν στις ειδικές ανάγκες της Alfa Romeo, είναι η απόδειξη του ενδιαφέροντος μας για την εξέλιξη αυτής της μάρκας. Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα γίνουν στο προσεχές μέλλον για να επανασυνδεθεί η Alfa Romeo με τις ιστορικές της ρίζες μάρκας σπορ premium.”  
Η εξέλιξη του νέου κινητήρα γίνεται ύπο τη καθοδήγηση του γνωστού μας από την Formula 1 Paolo Martinelli, ο οποίος είναι υπεύθυνος στην Fiat Powertrain για τους κινητήρας βενζίνης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου